onsdag, juli 27, 2011

El-prylar

Tankar kring vad vi ska ta med oss eller inte till USA har snurrat länge nu. När det gäller el-prylar vore det intressant att få lite info av er som har erfarenhet! Är det någon mening att packa ner espresso-apparaten t ex, eller kommer trycket inte att kunna bli tillräckligt högt? Ska vi ta med oss strykjärn och elvisp? Triviala frågor kanske, men vi lägger hellre våra pengar på roligare saker! :)

tisdag, juli 26, 2011

Intervju på ambassaden!

Kl 10.00 igår skulle vi få komma in på ambassaden. Vi ställde oss i kön utanför 10 min före utsatt tid. Det småduggade och efter en halvtimmas väntan började det kännas lite kallt och segt... Efter ytterligare en halvtimme stod vi äntligen längst fram i kön och blev invinkade till säkerhetskontrollen. Det var precis som på flygplatsen med scanning av jackor, paraply mm samt oss själva. Sedan fick vi gå på en inhägnad trottoar upp till själva ambassadbyggnaden där vi mottogs av ytterligare en vakt som delade ut nummerlappar. Efter några minuter fick vi gå fram till en disk och lämna in våra pass, foton och andra papper. Sedan var det bara att vänta tills våra namn ropades upp. Kl 12.40 blev det vår tur. Jag har föreställt mig att vi skulle få komma in i ett rum och sitta ner, men istället fick vi stå utanför en glaslucka precis som på Posten förr. Våra fingeravtryck scannades in och D fick berätta var han ska jobba, hur länge han jobbat för företaget här i Sverige, vad företaget sysslar med och vilken titel han kommer att inneha. Punkt. "Det ser bra ut. Passen skickas hem till er om ca en vecka." Klart. Kl 12.55 - 5 min innan P-tiden gick ut - satte vi oss i bilen igen. Förundrade. Så lätt det gick! Nu är även detta steget i processen avklarat och så snart vi fått våra visum ska vi boka flygbiljetterna! Fatta att detta händer på riktigt!!

tisdag, juli 19, 2011

Plötsligt händer det!!

Ansökan om arbetstillstånd: APPROVED

Intervjutid på Embassy Of The United States i  Stockholm: BOKAD
("redan" på måndag!)

torsdag, juli 14, 2011

Abstinens...

D tog med sig  Nespressoapparaten

för att bjuda kollegorna på sommarfika.

Gott för dem!

Men hur klarar jag mig?
- E n   h e l   d a g ? ?

Tur att man kan ta bilen till
"Den Gyllene Måsen"
o hämta en cappuccino! ;)

tisdag, juli 12, 2011

New York-bilder


Det är tyst, tyst, tyst.
Ännu inget besked.
Hur ska det bli för oss??




E porträtteras utanför Central Park...

...M också!

M fångade den här sötnosen i en skön pose

Här blir M "fångad" av en levande staty


Så. En liten nostalgitripp är aldrig fel. Men jag vill ta NYA bilder i New York!!! Snälla, snälla, låt vår dröm gå i uppfyllelse!!!

tisdag, juli 05, 2011

Längtan - väntan...

Dagarna kommer och går och vi väntar...
För drygt ett år sedan gjorde vi en familjeresa till New York, Miami och några olika platser på Floridas västkust. I brist på nyheter om flytten så får ni se några bilder från den resan:
D och jag vid Times Square

M på South Beach, Miami
Vi sitter i bilen. Mellan oss och den här bjässen är det endast ett dike...

Kul skylt vid entren till turistbyrån på Sanibel Island, södra Florida...
Ännu en skylt... gulligt!
Snäckön Sanibel

Jag längtar verkligen tillbaka...

Kram på er!