tisdag, oktober 18, 2011

Bröllopsdag!!

Tänk att det är hela nitton år sedan vi gifte oss i Villstad kyrka utanför Smålandsstenar där jag växte upp. Nästa år firar vi ofattbara 20 år!!
D kom hem med TULPANER till mig idag! Ja, nu har det visst hunnit bli tisdag... Det var den 17:e vi gifte oss.



Jag får väl bjussa på ett bröllopsfoto också...



Ikväll har vi firat på en kinarestaurang som bara ligger ett par kvarter bort. I och K (D:s föräldrar som är här nu ett par veckor) bjöd på kalaset. Tack så mycket!! Vi har ätit där en gång förut så vi visste att maten där är väldigt god. De har en buffe' med massor av olika rätter inkl efterrättsbuffe'.

Här kommer några bilder från vår utflykt till Liberty Island och Ellis Island i söndags.







lördag, oktober 08, 2011

Såå nöjd!!

Ikväll har bänkytan i köket utökats med 225%!!
Det finns bara en ynka liten låda i köket också så de två lådorna i denna lilla kitchen cart var verkligen mer än välkomna!
Imorgon kan jag äntligen packa upp resten av kökssakerna och ge var sak sin plats.

Till höger på bänken står en födelsedagspresent som vi ska ge till en nybliven 17-åring imorgon. Vi har blivit hembjudna till the parent koordinator på M:s skola imorgon och hennes dotter fyller år. Även några vänner till dem ska komma. Hur kul och spännande är inte detta?! Jag har bara träffat Albarosa (mamman) en gång och det var när M blev inskriven på skolan så vi har ju inte pratat något privat alls och de andra inkl hennes dotter har vi aldrig träffat.
Inte så lätt att köpa present... Det fick bli Ahlgrens bilar och en påse Lindtchoklad. Hoppas hon äter godis!!

onsdag, oktober 05, 2011

Nu ska jag väl ändå komma igång med att blogga!!

Hej på er alla mina goa läsare!!
Ni är ju några stycken som förhoppningsfullt tittar in här då och då bara för att ännu en gång behöva konstatera att det inte skrivits något nytt den här gången heller... Men jag har väl fullt upp med att leva det här livet som jag ska skriva om här. Ska försöka ta lite i taget och börjar med att berätta lite om barnens skolor. Skolor ja. Vi trodde att de skulle gå i samma skola men så blev det inte. Den närmsta skolan är endast ett par år gammal och har inte den årskursen M går i så hon får åka buss till Grover Cleveland High School och det tar ca 10-15 minuter. E hade fått välja samma skola men hon ville hellre gå på den närmsta som heter Queens Metropolitan High School. Den är väldigt fräsch och fin medan M:s skola är en gammal typiskt amerikansk high school som man känner igen dem från filmer. Det är ganska stor skillnad mellan skolorna hemma i Sverige och skolorna här. På M:s skola är det särskilt tydligt. För varje ämne under dagen är det nya "klasskamrater". Hon börjar vänja sig nu men det har varit en tuff start. Hon har ingen lunch inlagd i sitt schema men de får ta med sig mat och äta på lektionerna om de vill. Det har hon inte velat hittills för det känns lite skämmigt om det inte är någon annan som äter. De har ingen "vanlig" idrott utan får välja en sport som de tränar på varje idrottslektion. 4 gånger i veckan!! M gillar inte bollsporter så hon valde simning. Det visade sig att ungdomarna här i allmänhet inte är så bra på att simma, om de överhuvudtaget kan simma... Så alla som hörde talas om att hon hade valt simning verkade väldigt imponerade och undrade om hon skulle joina swimteamet också. Det hade hon verkligen ingen tanke på, hon simmar ju bara bröstsim dessutom. Nåväl, simlektionerna började och när läraren såg henne simma blev hon helt till sig över hennes teknik! M tyckte själv att hon bara simmar ju helt vanligt som vem som helst. Läraren ville se hur hon crawlar men M sa att hon inte kan det. Jo, men pröva lite får jag se, sa läraren. M tar typ sina första crawltag i sitt liv och läraren blir jätteimpad och säger till henne att hon verkligen borde gå med i skolans sim-lag! M tycker att det är mycket som det är med skolan så hon är tveksam. Teamet tränar VARJE dag direkt efter skolan. Hur som helst är ju detta ganska överraskande o kul!! Alla elever som ska börja i något av skolans lag måste genomgå en hälsoundersökning så simläraren bokade en tid för M på skolans nurse office och hon var där idag. Hon gick igenom "besiktningen"!!
När det gäller E så går det bättre för varje dag! Från att inte vilja gå till skolan alls så kom hon hem idag och berättade glatt att hon förstått nästan allt på matten o fysiken idag. Imorgon ska hon jobba med en praktisk uppgift tillsammans med en annan tjej hemma hos oss, kul! Nästa vecka ska E:s "advisory class" åka till Bronx zoo för att ha teambuilding. De ville ha med några föräldrar så jag anmälde mitt intresse - hoppas jag får följa med! E hade såklart några villkor för att jag överhuvudtaget skulle få anmäla mitt intresse. Alla går ut på att jag ska hålla mig så anonym det bara är möjligt. Tonåring?? Nähä! Hennes advisory class består av elever från alla klasser i årskursen och där får de bl a jobba med att formulera sina mål med skolan och livet. Visst låter det helt fantastiskt!! E gillar verkligen sin advisory-lärare också. Så bra!!